08 Ocak 2019

Gösterim: 149

Üniversitemiz İlk Yardım Arama ve Kurtarma Topluluğu tarafından AFAD’ın desteği ile “Temel Afet Bilinci Eğitimi” ve "Yangın ve Tahliye Tatbikatı" 30 Mart 2017 tarihinde düzenlendi.

Eğitimde ilk olarak Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Enformasyon Görevlisi Murat Bayırlı AFAD ve çalışmaları hakkında bilgi paylaşımında bulundu. AFAD’da nasıl gönüllü olarak çalışılabileceği hakkında da bilgi veren Bayırlı, afet eğitimi alan gönüllü vatandaşların AFAD’da çalışabileceğini belirtti.  İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Teknisyeni Erbil Bulut'un Temel Afet Bilinci eğitimi ile devam etti.

Yangın durumunda ilk müdahalenin nasıl yapılacağı hakkında bilgi veren Bulut, yangın söndürme tüpünün nasıl kullanılacağını da ayrıntılı bir şekilde anlattı.

Eğitim sonunda Üniversite Genel Sekreterimiz Yrd. Doç. Dr. İbrahim Ethem Arıoğlu, Balıkesir İl Afet ve Acil Durum İl Müdürü Bayram Şahin, Arama ve Kurtarma Teknisyeni Erbil Bulut ve Enformasyon Görevlisi Murat Bayırlı’ya teşekkür plaketlerini takdim etti.

Eğitim sonunda Üniversitemiz İlk Yardım Arama ve Kurtarma Topluluğu Danışmanı, İlkyardım Eğitmeni, İlkyardım Dersi Öğretim Görevlisi Fehim Göze tarafından Bandırma İlçe Halk Eğitim Merkezi ile birlikte düzenlediği İlkyardım Eğitimi'ni başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan öğrencilere sertifikaları verildi.

Üniversitemizin Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen eğitim programından sonra üniversitemiz merkez yerleşkesinin bahçesinde "Yangın ve Tahliye Tatbikatı" yapılmasıyla program sona erdi. Katılan personele ve öğrencilere Balıkesir İl Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü onaylı belgeler düzenlendi.