Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2022

Gösterim: 808

İşletme ve Ekonomi Topluluğumuzca Düzenlenen "7. Kariyer Zirvesi" Sona Erdi

Bu yıl yedincisi yapılan ve iki gün boyunca alanında uzman isimlerin ağırlandığı "Kariyer Zirvesi” yapılan açılış programının ardından başladı. İşletme ve Ekonomi Topluluğumuz (BANMEC) organizasyonunda geleneksel olarak düzenlenen etkinlikte ilk olarak İşletme ve Ekonomi Topluluğu Mezunlar Derneği Başkanı Emre Tümer konuşma yaptı.

Ardından program İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı ve topluluk danışman hocası Dr. Öğr. Üyesi Ayça Özekin’in konuşması ile devam etti.

Kariyer Zirvesi’nin açılış konuşmasını İİBF Dekanı Prof. Dr. Serap Palaz gerçekleştirdi. Palaz konuşmasında etkinliğin öğrenciler için çok önemli olduğunu söyledi. Palaz, “Geleceğiniz için kariyer zirvesi en önemli etkinliklerinden biri, sizler de gelip katıldığınız için geleceğinizde başarılı olacağınıza eminim.” dedi.

Programda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir selamlama konuşması yaptı. Rektörümüz, “Öğrencilerimizin yaptığı etkinlikleri çok önemsiyorum. Kariyer zirvesi etkinliğini de benzer şekilde çok önemsediğimiz etkinliklerden. Çünkü bu etkinlik üniversitemizin eğitim öğretim misyonu ile de örtüşüyor. Günümüz çağında iş piyasası ile de ilişki kurmamız gerekiyor. Bu anlamda kariyer zirvesi de aracı bir program niteliği taşımaktadır. İş hayatında donanımlı olmanız gerekiyor evet ama bunun yanında etik kurallara riayet etmeniz ve gayret göstermeniz çok önemlidir. Ve bunları yerine getirdiğinizde kariyer basamaklarında hızlıca tırmanırsınız.” dedi.

Kariyer Zirvesi’nin ilk oturumunda Papara Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı İlker Diker iş hayatındaki yolculuğunu anlatan bir konuşma yaptı. Diker’in konuşmasının ardından kendisine teşekkür plaketini Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir takdim etti.

Program GAMFED Uluslararası Oyunlaştırma Konfederasyonu gönüllüsü ve Yazar Pınar Turan’ın konuşması ile devam etti. Soru cevap şeklinde yapılan oturumun sonunda Turan’a konuşmasından dolayı Prof. Dr. Serap Palaz teşekkür plaketi takdim etti. 

Etkinliğin öğleden sonraki oturumunda Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülüzar Kurt Gümüş akademiden girişimciliğe uzanan hikayesinden bahsetti. Gümüş’e konuşmasından dolayı teşekkür plaketini Dr. Öğr. Üyesi Ayça Özekin takdim etti.

Günün son oturumunda ise Mehmet Koçak Danışmanlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Koçak konuk oldu. Öğrencilerin ilgi ile takip ettiği oturumun sonunda kendisine teşekkür plaketini Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir takdim etti.