Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2021

Afet Farkıdanlık Webinarı

Balıkesir Valimiz Hasan IŞILDAK'ın himayelerinde  İl Afet ve Acil Durum  Müdürlüğü ile Balıkesir Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi arasında “2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı” kapsamında Afet Farkındalık Eğitimi İşbirliği Protokolü 07.04.2021 tarihinde Valilik Kurtdereli Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Protokol İmza Törenine Sayın Valimiz Hasan ŞILDAK’ın yanı sıra Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter KUŞ, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR ve İl Müdürümüz Bayram ŞAHİN katılımlarıyla imzalanmıştır.

Afet Farkındalık Eğitimi İşbirliği Protokolü çerçevesinde  üniversitemizde  akademisyenlere, idari personele ve öğrencilere Afet bilincinin oluşturulmasının ve yaygınlaştırılmasının hedefleri üzerinden  ‘Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) Farkındalık Eğitimi’ ve Afet Farkındalık Eğitimi planlanmıştır. Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, İYAK-İlkyardım, Arama ve Kurtarma Topluluğu’nun  Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü işbirliğinde, https://afad-gov-tr.zoom.us/webinar eğitim platformu üzerinden,  16 Nisan 2021 Cuma  Saat 10.00-12.00 arası Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Eğitmenleri Orhan Seckin, Serenay Pehlivan ve Sağlık Bilimleri Fakültesi  Hemşirelik Bölümü Halk Sağ. Hem. Öğretim  Görevlisi Fehim Göze’nin moderatörlüğünde  katılımcılara sertifika düzenlenecek olan Webinara yapıldı. Ayrıca Webinar  Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı Hemşireliği Dersi kapsamında  Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Nurcan Akgül Gündoğdu, Öğretim  Görevlisi Fehim Göze ve Araştırma Görevlisi Büşra Dağcı tarafından da değerlendirilecektir.