Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2021

Gösterim: 536

Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü

Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından meslek hastalıkları ve iş kazalarının önlenmesi amacıyla, 2003 yılından bu yana her yıl 28 Nisan’da farklı bir tema ile kutlanmaktadır. 

İş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalığın artırılmasını hedefleyen Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Gününün 2020 yılı teması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından “Pandemi Sürecinde İSG’ de Etkin İşbirliği” olarak belirlenmiştir.

Çalışma yaşamının ve iş süreçlerinin tüm aşamalarında çalışanlara İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleriyle bilgi, tutum, beceri kazandırmak ve korumaya motive etmek, ayrıca etkili, uygun önleyici faaliyetlerin gerçekleştirildiği çalışma ortamlarını sağlamak tüm kurumların vazgeçilmezi olmalı, İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili düzenleme ve uygulamalar, tüm işyerlerini ve istisnasız tüm çalışanları kapsamalıdır.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile çerçevesi çizilen  yetki ve sorumluluklar gereği, akademik ve idari çalışanlarımızla birlikte öğrencilerimizin ve tüm paydaşlarımızın eğitim-öğretim, araştırma, hizmet faaliyetlerini gerçekleştirdikleri ortamların sağlık ve güvenlik açısından iyileştirilmesi, tehlikelerin en aza indirilmesi için yönetsel, tıbbi ve teknik çalışmaları Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü, İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulları ve Ekipleri ile sürdürmektedir. Tüm çalışanlarımızın, sağlık ve güvenlik konularını, yaptığı işin bir parçası olduğunu bilerek, risk yaklaşımını benimseyerek, önleme ve koruma bilinciyle sahiplenmesi ile sağlığın korunması, geliştirilmesi ve sürdürülmesi ilkelerimizdir.

28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Gününün Üniversitemizde güvenlik farkındalığını ve bağlılığını artırması ve bu konudaki çalışmalara katkı vermesi umuduyla bilgilerinize saygılarımızla sunarız.