Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2022

Gösterim: 280

Üniversitemizde Afet ve Acil Durum Tatbikatları Düzenlendi

İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğümüz, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız, İlkyardım, Arama ve Kurtarma Topluluğumuz (İYAK) ile Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü iş birliğinde, afetlere dirençli toplum oluşturma ve bütünleşik afet yönetimi anlayışına uygun olarak Merkez Yerleşkemiz ve Meslek yüksekokulu yerleşkelerimizde eğitim ve tatbikatlar gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında ilk olarak 6 Aralık Salı günü Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’muzda Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afet Farkındalık Eğitmeni Uğur Saran’ın konuşmacı olarak katılımıyla “Afet Farkındalık Eğitimi” semineri düzenlendi.

Seminerin ardından eğitimlerin pratiğe dönüştürülmesi, risk azaltma kültürünün yaygınlaştırılması hedefleriyle “2022 AFAD Tatbikat Yılı’’ çerçevesinde deprem anı (Çök-Kapan-Tutun) uygulaması yapıldı. Acil durum alarmlarının çalmasıyla birlikte tahliye ve belirlenen Acil Toplanma Alanında toplanma tatbikatı gerçekleştirildi. Binaların Yangından Koruması Hakkında Yönetmelik ve İşyerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik kapsamında tatbikatlar uygulamaya konularak tatbikatlara öğrenciler, akademik ve idari personelimiz katıldı.

Merkez Yerleşkemizde gerçekleştirilen tatbikatların ardından Bandırma ve Denizcilik Meslek Yüksekokulu ile Erdek Meslek Yüksekokulu yerleşkelerimizde tatbikatlar yapıldı. İki gün süren etkinliğin ikinci gününde ise Gönen, Manyas ve Susurluk Meslek Yüksekokulu yerleşkelerimizde tatbikatlar devam etti.